Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЈП „НИСКОГРАДБА“ СО АКТИВНОСТИ НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ
Untitled Document

Јавното претпријатие „Нискоградба“, денеска изведува градежни активности на неколку локации низ градот. На улицата „Коста Абраш“ се врши нивелирање на калдрмата. Се поставува тампон подлога и се прередуваат камените коцки. На улицата „Никола Карев“ кај Историски архив се поставува бехатон подлога на тротоарот, додека на ул. „Кузан Јосифоски – Питу“ се врши санација и нивелирање на шахтите од мрежата за одведување на отпадни води. Покрај овие активноси ЈП „Нискоградба“, врши контрола и прочистување на пумпните станици „Канео“, „Мал плоштад“ и пумпната станица „Рача“.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1323  пати
Објавено на: 24.02.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©