Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМСКА ДЕРАТИЗАЦИЈА НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл.весник на РМ 66/04, 139/08, 99/09 и 149/14 , а врз основа на одлука на Советот на Општина Охрид за спроведување на превентивна систематска дератизација на територијата на Општина Охрид ,како општа противепидемиска мерка , екипата на ЈЗУ Центар за јавно здравје Охрид ,во соработка со Општина Охрид, на ден 23.09.2015година и 24.09.2015година ќе спроведе системска дератизација во стариот дел на градот , населба Билјанини извори ,Гоце Делчев, Воска , Далјан како и по улиците Туристичка, Питу Гули, Железничка ,Јане Сандански, 7ми Ноември,Марко Нестороски, Кеј Македонија, Македонски Просветители, Момчило Јорданоски и Прва Македонска Ударна Бригада.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1286  пати
Објавено на: 22.09.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©