Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ РАСЧИСТУВАШЕ МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. НАУМ
Untitled Document

По налог на комуналната инспекција во соработка со "Капетанија" - Охрид, и со локалната самоуправа како организатор на пливачкиот маратон, Ј.П. "Охридски Комуналец" денес изврши чистење на пристаништето во комплексот "св. Наум", каде беше опфатено сечење на нараснатата алга околу пристаништето, собирање на комунален отпад и кастрење и уредување на врбите покрај плажата. Целиот отпад беше собран и депониран од страна на претпријатието. Во текот на утрешниот ден екипите ќе бидат ангажирани на чистење на патот од с. "Љубаништа", до влезот во комплексот.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1400  пати
Објавено на: 17.08.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©