Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ВОСКА ДОБИ ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ НА ПЕСОК
Untitled Document

Заврши изградба на повеќенаменското игралиште на песок  во непосредна близина  на теренот за фудбал во населба Воска.


Игралиштето  е со  стандардни димензии 18 на 9 метри а  песок е поставен  и  на околниот дел  на  површина од 1,5 метар.
Просторот е и хортикултурно уреден а  има и патека покриена со бехатон плочки во должина од 45 м и ширина од 1,5 м.      
Игралиштето на песок  е ветување дадено од  градоначалникот Никола Бакрачески при неодамнешната  средба со жителите на Урбана Заедница Воска.
Изведувачи на градежните активности беа јавните претпријатија, „Градски пазар“ и „Охридски комуналец“.
 
 

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1352  пати
Објавено на: 07.05.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©