Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ВО ОХРИД ЌЕ СЕ ОДРЖИ ИЗЛОЖБА НА УКРАСНИ ПТИЦИ
Untitled Document

Под покровителство на општина Охрид, а во организација на Здружението за заштита и одгледување на украсни птици „Дијамантски петел„ на ден 11.06.2015 г. (четврток) ,  пред хотел Милениум , ќе се  одржи   манифестацијата  „Шарен цвет“.

Изложбата на украсни птици се реализира   по втор пат  со тенденција да прерасне во традиционален настан.

На случувањето , со свои уметнички креации  учество ќе земат  учениците од основните и средните училишта како и најмладите од  детската градинка „Јасна Ристеска“.
Целта на случувањето е  да се пробуди интересот кај  најмладите за украсните птици како и за останатите птици и  животни. 

Манифестацијата ќе започне во 10.00 часот и е предвидено е да трае до вечерните часови.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1326  пати
Објавено на: 09.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©