Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЧИСТЕЊЕ НА УЛ. „ЖЕЛЕЗНИЧКА“ И „15ти КОРПУС“
Untitled Document

Јавна хигиена при “Ј.П. Охридски Комуналец” вчера започна со чистење на ул. “Железничка” и ул. “15ти Корпус” затоа што заврши обврската на “Македонија пат” за зимско одржување на истите улици. “Ј.П. Охридски Комуналец” врши одстранување на абразивни средства кои беа употребени за заштита против мрзнење и голомразица, наноси од земја, песок и израсната трева помеѓу коловозите и тротоарите. Ангажирани се 2 екипи од кои 4ца работници на потегот од кружниот тек по 15ти Корпус до “Застава агп”, и 6 работници од кружниот тек до петљата на излезот од Охрид према Скопје.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1332  пати
Објавено на: 17.03.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©