Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НОВА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦАТА „БУДВА“
Untitled Document

За подобрување на водоснабдувањето, МЈП „Проаква“ - Работна единица „Водовод“ од Охрид, во соработка со Локалната самоуправа, започна со изведба на првата фаза од новата водоводна линија на улицата „Будва“.Новата водоводна линија ќе биде со должина од 220 метри и профил на цевките од ф-110мм.

Екипите на РЕ „Водовод“ денеска работат на санација на дефекти во селото Велгошти и на улицата „Сатеска“, а на улицата „Аџи Мустафа“ се изведува главен приклучок за новата водоводна линија.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1305  пати
Објавено на: 08.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©