Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ УЧЕСНИК НА ОСМИОТ СОБИР НА ЕВРОПСКИТЕ КОРИСНИЦИ НА „CAF“ МОДЕЛОТ
Untitled Document

Градоначалникот Јован Стојаноски, беше дел од осмиот собир на Европските корисници на COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK (CAF) моделите што се применуваат во јавната администрација, кој се одржа во Софија, Република Бугарија.

На собирот од страна на учесниците беа презентирани успешни примери од функционирањето на европската администрација, како и совети за подобрување на работењето на администрациите.

„CAF“ моделот, до крајот на 2017 година е имплементиран во 55 држави, односно во административното работење на 3970 организации од јавниот сектор.  Имплементацијата на „CAF“ моделот, општина Охрид го започна во 2013 година.

Прочитано:  1409  пати
Објавено на: 13.04.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©