Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ЗА ГРАЃАНИТЕ КОИ САКААТ ДА БИДАТ ДЕЛ ОД „ОХРИДСКАТА СОФРА“
Untitled Document

Во сабота (03.09.2016) во селото Скребатно, во организација на Секторот ТЛЕР при општина Охрид, традиционално ќе се одржи „Охридска софра“ на која 12 учесници ќе подготвуваат еден од најпознатите традиционални прозиводи кај гостите и туристите - Ѓомлезето.
За граѓаните кои сакаат да ја проследат Манифестацијата , општина Охрид организира беспалетн превоз до селото Скребатно.

Тргнувањето е во сабота (03.09.2016) во 09:45 часот пред Охридска банка - превозник „Омега Експрес“ и 10:00 чаот пред Домот на култура во с. Лескоец.
Се очекува ваквите манифестации да придонесат за реализација на целите за развој на нови форми и содржини во општина Охрид и афирмирање на туристичките потенцијали особено на руралните средини.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1366  пати
Објавено на: 31.08.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©