Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЧЕСИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ БАКРАЧЕСКИ ДО ЕТНИЧКАТА ЗАЕДНИЦА НА ЕЃИПЌАНИТЕ
Untitled Document

По повод Денот на Балканските Еѓипќани , градоначалникот Никола Бакрачески упати честитка со искрени желби за соживот и мирољубива коегзистенција во сегашноста и иднината на локалната заедница.

- Почитувањето на различностите и надминувањето на етничките и културолошките препреки се основен предуслов за здраво мултиетничко општество. Соживотот низ вековите покажал и покажува дека само со меѓусебно разбирање се градат темелите на доверба и меѓусебно почитување како универзални вредности. Уверен сум дека овие пораки до Еѓипќаните ќе бидат прифатени во духот на мултикултурализмот и меѓуетничката интеграција. – стои во честитката на градоначалникот Бакрачески до етничката заедница на Еѓипќаните.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1383  пати
Објавено на: 24.06.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©