Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НАГРАДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
Untitled Document

По повод 8 Декември – Денот на Свети Климент Охридски - Патронот на Охрид, Градоначалникот на општина Охрид распишува Награден литературен конкурс за учениците од охридските основни и средни училишта.


Тема на конкурсот : „ Охрид во чест на Свети Климент“
 Право на учество имаат сите ученици  од основните и средните училишта од подрачјето на општина Охрид.
 Се доделуваат  две награди, една за најдобра литературна творба за учениците од основните училишта и една за најдобра творба за учениците од средните училишта.
 Вредноста на наградата изнесува 3000 денари.


 Конкурсот трае од 05.11.2015 година до 30.11.2015 година.


 Творбите, во два примерока, под шифра и во  затворен плик да се доставуваат на адреса : „Димитар Влахов“ бр.57 или лично во архивата на општина Охрид, со назнака :  За Наградниот литературен конкурс за учениците од основните училишта, односно :    За Наградниот литературен конкурс за учениците од средните училишта.


 Авторството се докажува со третиот примерок и со потврда дека е редовен ученик во едно од основните или средните училишта од подрачјето на општина Охрид.
 Наградите  ќе бидат врачени на  Свечената академија  по  повод  :
 8 Декември – Денот на Свети Климент Охридски  (зимен)  -  Патронот на Охрид.

 

ОПШТИНА ОХРИД
Градоначалник
Никола Бакрачески

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1320  пати
Објавено на: 04.11.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©