Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАЕДНИЧКИ ПРОТИВ ВАНДАЛИТЕ КОИ ГО УНИШТУВААТ ИМОТОТ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ
Untitled Document

Во сите објекти на ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ , од страна на непознати сторители, продолжува  оштетувањето на детските паркови, градините, оградите, покривите, олуците, надворешните единици од клима уредите, кршењето на катинари и порти, обиди за влегување во објектите со оштетување на влезни врати и прозорци од објектите, шетање на домашни миленичиња во дворовите, како  и други оштетувања кои предизвикуваат несогледливи последици по здравјето и безбедноста на децата .
 


Токму поради тоа, денеска се одржа работна средба со  претставници на ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ , Секторот за образование  при Локалната самоуправа на и  СВР- Охрид.Целта на средбата беше да се искоординираат следните чекори со цел да се заштити имотот и добрата во детските градинки.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1312  пати
Објавено на: 25.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©