Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАСЧИСТУВАЊЕ НА “ГРАДСКА ПЛАЖА”
Untitled Document

Денеска започна расчистување на “градска плажа” на потегот од хотел “Мизо” до калето. Ангажирани се 6 работници и трактор за превоз на  собраниот отпад.  Сe врши собирање на расфрлан отпад од несовесни граѓани по должината на плажата и отпад  донесен  во сливот на река “Грашница” насобран по целото течение.  Подигнат е најразличен отпад,  комунален, пластични шишиња, најлонски ќеси, лименки и друго  во количина од 3-4м3.(повеќе)

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 09.04.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©