Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА ЈАВНА РАСПРАВА - ТУРИСТИЧКИ АГЕНЦИИ, ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧИ И ПРИДРУЖНИЦИ
Untitled Document

По одржаниот состанок од страна на работната група за изменување и дополнување на законската регулатива од областа на туризмот и угостителството беа разгледани и донесени заклучоци за предлог измени на законите за угостителска и туристичка дејност.
      

 По донесените заклучоци од страна на работната група за предлог измените на законот за угостителска и туристичка дејност, секторот за Туризам и ЛЕР при општина Охрид организира јавна расправа по следниот

ДНЕВЕН РЕД


1. Предлог измена и дополна на Законот за туристичка дејност

2. Предлог измена и дополна на Законот за угостителска дејност

3. Предлог измена и дополна на Законот за такса за привремен престој

4. Предлог мерки и активности за проблемите со кои се соочува туристичкото стопанство и подобрување на условите за патување на луѓето

5. Разно

 Јавната расправа ќе се одржи на ден 08.02.2018 год. (четврток) во просториите на општина Охрид во мала сала со почеток во 12 часот.

Со недеж дека и Вие со Вашето учество ќе придонесете за предвидените законски измени за подобро работење во областа на туризмот однапред Ви благодариме.  

 

Прочитано:  1346  пати
Објавено на: 08.02.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©