Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ФОТОВОЛТИЧНИ ПАНЕЛИ ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ НА ЗГРАДИТЕ НА ОПШТИНА ОХРИД И ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ПЕШТАНИ И ВЕЛГОШТИ
Untitled Document

Во рамките на ИПА  компонентата на ЕУ за набавка на фотонапонски системи за јавни објекти, која ја имплементира Министерството за финансии, Општина Охрид доби три фотоволтични системи. Енергетските  системи ќе бидат поставени на зградите на Општина Охрид и на основните училишта во Пештани и Велгошти.

Системите се веќе пристигнати и по завршувањето  на соодветните законски пропишани постапки, се очекува да бидат монтирани во тек на месец март.Снагата на секоја фотонапонска централа е 15 kW , а произведената електрична енергија, преку посебни броила ќе се регистрира и ќе се дава на постоечкиот електросистем

Прочитано:  154  пати
Објавено на: 01.02.19
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©