Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
„СПОРТ И КУЛТУРА, ИДНИНАТА НА НАШИОТ РЕГИОН“
Untitled Document

Изминатиот викенд 16 - 17 јуни ( сабота-недела) во организација на ЈП Билјанини Извори, а со финансиска поддршка на SWG ( Regional Rural Development Standing Working Group ) во соработка со ЕУ се реализираше проектот Спорт и Култура, иднината на нашиот регион.

Проектот имаше за цел да социјализира-дружи три фудбалски клубови од три различни градови ( Охрид, Корча и Струга ) и при тоа ние како организатори за да го постигнеме тоа ги избравме универзалните социјални инструменти спортот и културата.

Заедно ги посетивме Заливот на коските, стариот дел на градот и оддржавме фудбалски турнир на кој натпреварувачкиот дух имаше најмало значење за сите нас кои бевме дел од реализацијата на овој проект.

Овај проект е прв меѓународен проект за ЈП Билјанини Извори и успешната реализација на истиот ни дава за право да се ангажираме и фокусираме на уште поголеми проекти кои ќе донесат повеќекратен бенефит за ЈП Билјанини Извори а со тоа и за нашиот град.

Прочитано:  409  пати
Објавено на: 18.06.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©