Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ЖИВЕЈ ЗДРАВО, ЖИВЕЈ БЕЗБЕДНО“
Untitled Document

Во организација на Општина Охрид, Црвен Крст, Одделението за превенција при СВР Охрид и основните училишта, денеска на градскиот плоштад  „ Св. Климент Охридски“ , по повод Меѓународниот ден на здравјето и во рамките на проектот „Превенција од зависности“  се одржа манифестацијата „ Живеј здраво,живеј безбедно“ .Со овој настан Охрид се  вклучи во глобалните кампањи за подигнување на јавната свест за заштита на здравјето и превенција од зависности.

-Ја користам оваа манифестација, да Ве повикам да упатиме и заедничка порака дека мораме да ги искористиме сите сопствени и општествени ресурси и постојано да ги предупредуваме младите од опасностите од користењето на дроги,алкохол и цигари и да ги мотивираме да водат здрав живот- рече во обраќањето пред учесниците на манифестацијата, заменик градоначалникот Ангел Јанев.

На манифестацијата посветена на  борбата против дрогата, алкохолот и цигарите, здравјето како избор за долг и безбеден живот, со посебни програми настапија учениците од основните училишта и младите волонтери од Црвен Крст, а присутните можеа да ги посетат и штандовите од  Црвен Крст и НВО „ Опција“.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1318  пати
Објавено на: 14.04.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©