Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОСТАНУВААТ УШТЕ ОСУМНАЕСЕТ ДЕНА ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА НАГРАДАТА И ПОВЕЛБАТА “СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“
Untitled Document

Остануваат уште 18 дена до крајниот рок – 20 ноември, за апликациите за највисоките општински признанија, наградата и повелбата “Св. Климент Охридски“. Право на учество на конкурсот имаат установи, трговски друштва, здруженија на граѓани и граѓани.

 Со наградата се оддава највисоко признание за животно дело, односно долгогодишни остварувања и врвни достигнувања во сите области од општествениот живот од особено значење за општината, што претставуваат посебен придонес за развој на градот и за нејзиниот севкупен придонес и афирмација во Република Македонија и светот.
 Наградата Патрон на градот  „Св. Климент Охридски“ се доделува на еден добитник само еднаш и истата не може да се дели меѓу повеќе добитници.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1321  пати
Објавено на: 02.11.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©