Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ИНТЕНЗИВНО СЕ РАБОТИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА БОЛНИЧКИОТ КОМПЛЕКС „СВ. ЕРАЗМО“
Untitled Document

 Неколкучасовната обиколка на градоначалникот Бакрачески на  неколкуте локации каде интензивно се работи заврши со посета на специјалната болница за ортопедија и трауматологија„ Св Еразмо“ каде  во поодмината фаза е  реконструкцијата и адаптацијата на болничкиот комплекс . Во него ќе бидат сместени Одделите за  ортопедија, трауматологија и комплексот за  кардиоваскуларни заболувања. Реконстукцијата се одвива според предвидениот план и динамика.  За седум месечниот период  откако се започна со работа е направено многу.Се уредуваат болничките соби, операционите сали, амбулантите и лабараторијата, а набавена е и нова опрема. Истовремено се изведуваат градежните работи во делот во кој ќе биде сместен Заводот за кардиологија. Изведувач на градежните активности е градежната компанија  „ВИА Вевчани“ од Вевчани. 

Комплетната реконструкција ќе опфати површина од вкупно 5.623 метри квадратни .
Градежните активности се очекува да завршат во април 2017  како што беше предвидено.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1380  пати
Објавено на: 24.06.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©