Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАВРШИ ТРИНАЕСЕТТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Советот на општина Охрид на денешната седница ја прифати предложената одлука  за продолжување на  работното време на угостителските  објекти. Со одлуката се продолжува работното време на угостителските објекти за 1 час во деновите:20,21,26,27 и 28.07.2018 година, 02,03,04,10,11,13,17,18,24,25, 26,28 и 31.08.2018 година, 01,07 и 08.09.2018 година, 11.10.2018 година и 07,08, и 09.12.2018 година, а за 2  часа на 14.07.2018 година.

Со одлуката, се задолжува општинскиот инспекторат согласно Законот за заштита од бучава во животната средина, да врши континуирано мерење на бучавоста од угостителските објекти и доколку истите не се придржуваат до законски дозволената гранична вредност да следуваат прекршочни санкции согласно Закон.

Прочитано:  455  пати
Објавено на: 13.07.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©