Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ЧИСТЕШЕ РЕКАТА СУШИЦА НА ПРЕСЕКОТ СО УЛ. ЖЕЛЕЗНИЧКА
Untitled Document

Овие денови со акцијата за расчистување на речните корита екипите на Ј.П. “Охридски Комуналец” беа ангажирани на расчистување на коритото на река “Сушица” на пресекот со ул. “Железничка”. Беа ангажирани 5 комунални работници за рачно чистење, а каде што пристапот беше потежок беше ангажирано специјално возило “ИЦБ” и “ФАП” за подигнување на извадените наноси од земја, зелен отпад, комунален отпад и вегетација кои беа отстранети од коритото.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1386  пати
Објавено на: 18.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©