Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ХРВАТСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Делегација  на Дирекцијата за стоковни резерви на Република Хрватска , предводена од директорот и помошник министер Иво Милатиќ, денеска имаше средба со заменик градоначалникот Ангел Јанев. На средбата беа разменети искуства во врска со структурата на стоковните резерви и задолжителните резерви нафта и нафтени деривати на ниво на општини, поради поефикасно делување и евентуално помагање во случај на катастрофи или елементарни непогоди.

Гостите од Република Хрватска се интересираа и за состојбите во туризмотот и предложија да се иницира поблиска соработка  меѓу туристичките работници од двете држави.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1318  пати
Објавено на: 08.05.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©