Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ВО ПРОДОЛЖЕНИОТ ВИКЕНД КОМУНАЛЕЦ МАКСИМАЛНО АНГАЖИРАН
Untitled Document

Во продолжениот викенд кога на охридското крајбрежје престојуваа огромен број на туристи, екипите на „Јавна хигиена„ и „Услужна хигиена„ при Ј.П.„Охридски Комуналец„ беа максимално ангажирани со продолжено работно време и  ангажираност на расположивата механизација и ресурси. Се расчистуваа локациите каде се одржуваа најразлични манифестации и концерти, како и фреквентните улици во центарот на градот, а комуналниот отпад од контејнерите од одредени делови од градот се подигнуваа и до 5 пати во денот. Дневно беа подигани и депонирани на депонија „Буково„  по  1.500 м3 отпад.

Нашиот фотообјектив ја евидентира состојбата со која се справуваа нашите служби на различни локации:

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1339  пати
Објавено на: 04.08.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©