Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АВИОНСКО ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
Untitled Document

Општина Охрид и ЈЗУ Центар за јавно здравје- Охрид ги известуваат граѓаните дека Министерството за Транспорт и врски во соработка со Министерството за Здравство во четврток  на 20 ти август 2015г.ќе изврши авио третирање со широкопојасен инсектицид за третирање на комарци ( аеросолна адултицидна дезинсекција ).


Запрашувањето  ќе започне  во  05 часот  и ќе трае до  8.30 часот. Истото  ќе се одвива на потегот од Прентов мост до вливот во Охридското езеро по течението на Коселска река.
Во градското подрачје во зона на Касарната   и Дебело поле како и во населбите Воска и Далјан.


Поради запрашувањето против комарци се известуваат пчеларите на 20ти август (четврток) 2015г. да не ги пуштаат пчелите од кошниците, односно да ги преземат потребните мерки за нивна заштита.


Се известуваат граѓаните на Општина Охрид дека препаратот со кој ќе се изврши запрашувањето не е штетен за луѓето и животните, односно водата и почвата.
Доколку временските услови не го овозможат вршењето на дезинсекцијата, запрашувањето ќе се изврши во наредниот поволен период.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1311  пати
Објавено на: 17.08.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©