Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ ОД ПЛАНИНАТА ГАЛИЧИЦА И ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
Untitled Document

По повод годинешната тема на Зелената недела на Европската Унија ,   „Природата-  наше здравје, наше богатство“, општина Охрид во соработка со  Делегацијата на ЕУ, Националниот парк  „ Галичица“ и Нуркачки клуб „ Амфора“  организираат  изложба на фотографии за биодиверзитетот на Национален парк  „ Галичица“ и Охридското Езеро која ќе се одржи од 24 до 26 јуни 2015 година од 10 до 20 часот на Малиот плоштад во Охрид.Целта  на овој настан е подобра промоција на биодиверзитетот на Охридското Езеро и планината Галичица, потребата од неговата заштита, развивање на чувството за одговорност кон  природното

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1317  пати
Објавено на: 22.06.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©