Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ САНИРААТ УДАРНИТЕ ДУПКИ НИЗ ОХРИД
Untitled Document

По налог на Секторот за комунални дејности,сообраќај и улици при општина Охрид , а по претходно утврден план и динамика за работа,теренски екипи на ЈП “Нискоградба“ започнаа  со санација на ударните дупки низ улиците по целата територија на општина Охрид.

Деновиве, ударни дупки се  санираа  на улиците “7-ми Ноември“, “Кленоец“ и  “Питу Гули“ а откако ќе дозволат временските услови градежните активности ќе продолжат по должината на улиците “Егејска“, “Туристичка“,“Даме Груев“,“Димитар Влахов“,“Марко Цепенков“,“Пере Тошев“ и уште некои помали улици на периферијата од општината.  

По гребењето на асфалтот  дупките се пополнуваат со  бехатон плочки а во краток временски период тие ќе бидат заменети со асфалт.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1323  пати
Објавено на: 03.02.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©