Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НИЗА АКТИВНОСТИ НА „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“
Untitled Document

Оваа работна седмица екипите на „Паркови и зеленило„ вршат тековно одржување на зелениот појас помеѓу двата коловози вдолж ул.„Железничка„. Бетонската жардињера се расчистува од ниската дива вегетација, се отстрануваат оштетените садници, а на местата каде се украдени садници се засадуваат нови. Зелената ограда од пироканта и котонастер се поткаструва и соодветно се оформува. Овие активности се одвиваат координирано со „Јавна хигиена„ кои темелно ја метат оваа сообраќајница и околниот простор. 

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1324  пати
Објавено на: 27.10.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©