Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОСТАВУВА СЕМАФОРСКИ СИСТЕМ НА УЛИЦА „ЖЕЛЕЗНИЧКА“
Untitled Document

Во тек на улицата „Железничка“ се вршат активности за поставување на семафорски систем.  Предвидено е семафорите да се постават на пресеците на ул. „Железничка“ со улиците „Егејска“ и „Кленоец“.

Ваквата активноста доаѓа како барање на жителите од овие улици и се очекува ваквото сообраќајно решение заначително да ја подобри безбедноста во сообраќајот на овој потег.
Комплетната вредност за реализација на овој проект изнесува 1 милион денари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1382  пати
Објавено на: 14.11.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©