Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗЕЛЕНА НЕДЕЛА НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА-ИНВЕСТИРАЊЕ ВО ПОЗЕЛЕНА ИДНИНА
Untitled Document

Општина Охрид во соработка со Делегацијата на ЕУ во Република Македонија и Фото клубот „ Охрид“ , вo рамки на одбележувањето  на „ Зелената недела на ЕУ-Инвестирање за позелена иднина“ , денеска во просториите на ЈОУДГ „ Јасна Ристеска “"  организираа изложба на фотографии .

Целта на овој проект е преку фотографиите да се  јакне свеста за чување на еколошките вредности и едукација на најмладите  за потребата од грижа за животната средина. По разгледувањето на фотографиите, дечињата од повозрасните групи во ЈОУДГ „ Јасна Ристеска“ ги кажуваа впечатоците од природните убавини на Охрид и Охридското Езеро, а нивните воспитувачи им објаснуваа колку е важно тие да се чуваат, за да можат во нив да уживаат идните генерации. 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1318  пати
Објавено на: 16.06.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©