Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ РАСЧИСТУВА ГРАШНИЦА КАЈ МЕСНОСТА ЛЕСКАЈЦА
Untitled Document

Ј.П.„Охридски Комуналец„ го започна есенскиот циклус на акции за расчистување на речните корита на реките кои со своето течение поминуваат низ територијата на општина Охрид. Овие акции се реализираат по налог на локалната самоуправа со цел темелно расчистување на комуналниот отпад  и градежен шут кој несовесни поединци го  расфрлаат во околните реки, а превентивно ќе се минимализира можноста од прелевање на реките и поплави во околното земјиште.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1328  пати
Објавено на: 25.09.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©