Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ГРАДЕЖНИ АКИТВНОСТИ ВО ВЕЛГОШТИ
Untitled Document

Градежната оператива на ЈП „Градски гробишта“ денес, започна со активности во Велгошти, каде се изведуваат градежни зафати за поплочување на улички со бехатон плочки со вкупна површина од 700м2. Исто така се поставуваат  коловозни и парковски ивичници, се  врши бетонирање на тротоари и патеки, како и изработка на собирни и одводни површини.


Градежните активности се очекува да завршат за околу еден месец, а вкупната вредност на овие  зафати изнесува повеќе од 1 000 000 денари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1340  пати
Објавено на: 19.04.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©