Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СТАВЕНИ ВО УПОТРЕБА ПОДЗЕМНИТЕ КОНТЕЈНЕРИ
Untitled Document

Ј.П. “Охридски Комуналец” ги пушти во употреба првите три подземни контејнери во оваа општина, лоцирани кај паркот во централното градско подрачје. Контејнерите се со капацитет од 3 метри кубни, и ќе овозможат осовременување на системот за складирање, селектирање и подигање на комуналниот отпад, како и поголема комунална хигиена особено во летниот период кога има поголема фреквенција на движење и се генерираат поголеми количини на отпад. Граѓаните кои ги користат овие контејнери треба да го селектираат отпадот. 

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1370  пати
Објавено на: 09.03.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©