Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
КОНТИНУИРАНИ ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОУБАВ ОХРИД
Untitled Document

Со забрзано темпо се реализираат  активностите за изградба на   две нови кружни крстосници по должината на булеварот Туристичка на пресекот со улица  „Македонски Просветители“ и улица „Стив Наумов“. Во моментов и на двата градежни објекти, екипи на охридските  јавни претпријатија вршат интензивни градежни зафати за поставување на нова атмосферска канализација и подготовка на теренот за претстојните крупни градежни активности.
 


Кружната крстосница на пресекот на булевар Туристичка со ул. „Македонски Просветители“ е проект којшто Локалната самоуправа го реализира со средства од Светска Банка и негова договорена и проектирана цена е 10.397 636 денари.


Оваа кружна крстосница се состои од два кружни тека,првиот лоциран на јадрото  на булевар Туристичка со вкупен дијаметар од 24 метри и една помала кружна крстосница лоцирана на пресекот на ул. „Македонски Просветители“ со булеварот „Туристичка“ со дијаметар од 3 м. Се очекува оваа кружна крстосница на овој фрекфентен дел од градот да ја подобри безбедноста на сите учесници во сообраќајот и да го интензивира одвивањето на сообраќајот на овој дел од градот,посебно за време на летната туристичка сезона.
 


Кружната крстосница на пресекот на булевар „Туристичка“ со ул. „Стив Наумов“ е проект којшто локалната самоуправа го реализира исклучиво со сопствени средства. Вкупната проектирана цена по договор на овој проект изнесува 4.960 226 денари.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1440  пати
Објавено на: 17.09.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©