Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ ОХРИДСКА СОФРА“ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО НЕДЕЛА ВО СКРЕБАТНО
Untitled Document

Во манастирскиот комплекс  во селото  Скребатно, во недела на 30 август, ќе се одржи  традиционалната манифестацијата „Охридска софра“, која претставува промотивен настан на традиционални рецепти за подготовка на познатото охридско ѓомлезе и други видови специјалитети.

„ Охриска софра“  претставува одлична можност за промоција на туризмот во руралните средини и збогатување на туристичката понуда на градот Охрид. Манифестацијата ќе има натпреварувачки карактер и за таа цел обезбеден е награден фонд од 20.000 денари за трите најдобро подготвени ѓомлезиња при што наградата за првонаграденото ѓомлезе изнесува 10.000 денари, за второнаграденото 7.000, а за третонаграденото 3.000 денари.
Заинтересираните учесници кои сакаат да бидат дел од манифестацијата  сеуште можат да се пријават во просториите на Секторот за туризам и локален економски развој или на тел. 046/ 230 -175.За заинтересираните граѓани обезбеден е организиран превоз до селото Скребатно со тргнување во 10:00 часот од автобуската постојка кај поранешниот мини маркет кај Гимназијата.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1323  пати
Објавено на: 25.08.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©