Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ УРЕДУВААТ ЗЕЛЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ПРИГРАДСКИТЕ НАСЕЛБИ И ГРАДОТ
Untitled Document

Екипите на „Јавна хигиена„ и „Јавно зеленило„ со заедничка акција го уредуваат јавното зеленило во приградските населби. Акцијата трае континуирано оваа работна седмица, а ќе продолжи и во наредната седмица. Тревните површини околу коловозите и другите јавни зелени површини се косат и се отстрануваат гранки и друга вегетација која попречува во нормалното одвивање на сообраќајот и движење на пешаците. Изминативе два дена се уредуваше с.Лескоец, денес Горно Лакочереј, во текот на утрешниот ден Горно Лакочереј, во петок Косел, а во сабота Велгошти.

Пред престојниот верски празник се расчистуваше и патот кој води до црквата „Свети Спас„ во Горно Лакочереј, како и просторот околу црквата.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1321  пати
Објавено на: 20.05.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©