Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
НОВ ТЕРМИН ЗА ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
Untitled Document

Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Охрид  дека во  деновите  11.06.2016 год. (сабота)  и  12.06.2016 год. (недела )   и  13.06.2016 год. (понеделник ) екипите на Центар за јавно здравје Охрид  ќе спроведат теристичка (од земја ) дезинсекција против комарци.

Запрашувањето ќе се врши во период од  21 до 06 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе биде  опфатено Охридското крајбрежјето на потег од с. Подмолје до  комплексот Св. Наум, територијата на град Охрид, и течението на Коселска река и  Грашница.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги превземат   соодветните мерки за заштита на на пчелите. .

Во случај на појава на неповолни временски услови  (ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1355  пати
Објавено на: 10.06.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©