Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАСЧИСТЕН МАНАСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС „СВЕТИ НАУМ„
Untitled Document

По одбележувањето на празникот посветен на светителот Св.Наум, денеска уште од раните утрински часови екипите на Ј.П.„Охридски Комуналец„ пристапија кон расчистување на туристичко-манастирскиот комплекс „Свети Наум„. Комплексот е расчистен од влезот до манастирот, плажата, пристаништето и сите пристапни патеки. Подигнат е комуналниот отпад, хартија, картонската амбалажа и др. од јавните пешачки и зелени површини. Овие активности се спроведоа по договор со Дебарско-кичевската епархија...

Повеќе...

Прочитано:  383  пати
Објавено на: 04.07.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©