Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ПЛАН ЗА ЧИСТЕЊЕ НА МРЕЖАТА ЗА ОДВЕДУВАЊЕ НА ОТПАДНИ И АТМОСФЕРСКИ ВОДИ
Untitled Document

По завршувањето на туристичката сеозна Јавното претпријатие „Нискоградба“ – Охрид, започнува со спроведување на планот за чистење на мрежата за одведување на отпадните и атмосферски води.

Одделението за одржување на канализационата и атмосферската мрежа од денес (14.09.2016) започнува со чистење и профичактика на цефководи, шахти и сливници на територијата на општина Охрид за што е изработен и план по кој ќе се одвиваат овие активности.

Планот за чистење на фекланата и атмосферската канализација во Охрид е следен:

1.       Ул. Цар Самоил, ул. Коста Абраш, ул. Климентов Универзитет, ул. Македонски просветители, ул. Партизанска, Кеј Македонија, ул. Димитар Влахов, ул. Славеј Планина, ул. Јане Сандански ( од Бул. Туристичка до Езеро), ул. Даме Груев ( до Бул. Туристичка)
 
2.       Потоа следуваат улиците Јане Сандански, Никола Карев, Галичица, Мирче Ацев, АСНОМ, Карпош Војвода, Билјанини Извори, Ванчо Питошески, 8-ми Септември, Лазо Трпоски, Даме Груев
 
 
3.       Во наредната фаза се вклучени населбата Христо Узунов, улиците Богомислска, 7-ми Ноември, Питу Гули, Марко Нестороски, Ѓорче Петров, Васил Главинов, Кузман Шапкарев и Крсте Мисирков.
 
4.       Наредни се улиците Радојца Новичиќ, Прилепска, Кленоец, Винковачка, Будва, Егејска, Охридска Бригада, Абас Емин, Бекир Али Риза, Дејан Војвода, 8-ми Март, Стив Наумов, Петар Поп Арсов и Пере Тошев.
 
 
5.       Понатака следуваат улиците Гоце Делчев, Пирин Планина, Сатеска, Аџи Мустафа, Васил Стефоски, Ариф Мустафа, Бистрица, Шар Планина, Мичо Гилич, Трајче Дојчиноски, Никола Петров Русински.
 
6.       Во последната фаза опфатени се следните населени места: Видобишта, Пештани, Велгошти, Лескоец, Подмоље – Оровник и Орман.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1337  пати
Објавено на: 14.09.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©