Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОБНОВУВАЊЕ НА БЕТОНСКАТА ЖАРДИЊЕРА ПО “БУЛЕВАР ТУРИСТИЧКА”
Untitled Document

Поволните временски услови овозможија екипите на “Паркови и зеленило” максимално да се ангажираат во пролетното подготвување на парковските и зелени површини во градот.
Заради претрпените штети од обилните снежни врнежи, се заменуваат оштетените садници во бетонската жардињера помеѓу двете коловозни ленти на “Булевар Туристичка” (потег градски пазар-Гимназија). На одредени делови се врши комплетна реконструкција на жардињерата со отстранување на садниците и земјата, каде ќе се засадат нови декоративни грмушки од сопствениот расадник. Изборот на садниците ќе одговара на просторот и функционалноста, да не се попречува нормалното одвивање на сообраќајот, а во исто време ќе се запази естетската компонента... (ПОВЕЌЕ)

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1311  пати
Објавено на: 18.03.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©