Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА УЛИЦАТА „ ПИТУ ГУЛИ“
Untitled Document

Јавното претпријатие „ Нискоградба“ изведува градежни активности на ул. „ Питу Гули“  на делницата од пресекот со ул. „ Марко Нестороски“ до кружниот тек на пресекот со ул. „ Јане Сандански“ . Во склоп на активностите ќе се изработат четири премини, една собирна шахта и пет сливници за собирање на атмосферската вода.

Со одделување  на дождовната вода од  фекалната канализација  се подобрува функционалноста на колекторскиот систем, а учесниците во сообраќајот ќе можат да се движат побезбедно во периодот на врнежи.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1329  пати
Објавено на: 07.07.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©