Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ ПОСТАВУВА АТМОСФЕРСКА КАНАЛИЗАЦИЈА НА ПАТЕКАТА ОД КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА ДО ПАРК
Untitled Document

Јавното претпријатие „Нискоградба“ започна со градежни активности за поставување на атмосферска канализација на пешачката патека која се протега од каналот Студенчишта до хотел Парк. Се поставуваат цефки и сливници за одведување на атмосферски води во должина од 350 метри со пречник од Ф 200 мм.

После завршувањето на оваа фаза, промендата ќе го добие својот конечен лик. Вкупната должина на пешачката патека ќе биде 1 300 метри. Паралелно со овие активности, се одвиваат и градежните активности за изградба на уште две пешачки патеки. Првата е пешачката патека покрај каналот Студенчишта. За изградбата на оваа патека ќе биде употребувани само природни материјали, камени плочи и дрво, а исто така за патеката предвидени се и атрактивни содржини.

Другата патека се протега од Кошишта до Канео преку Лабино и од Канео до Даљан. Предвидено е реализацијата на оваа патека да биде во две фази.  

Со реализацијата на овие проекти, охриѓани но и туристите ќе имаат на располагање повеќе содржини каде што ќе можат своето слободно време да го искористат за прошетка и рекреација.

 

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1322  пати
Објавено на: 19.09.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©