Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОПШТИНА ОХРИД СЕ ВКЛУЧИ ВО АКЦИЈАТА „ НЕДЕЛА ПРОТИВ ГЛАДТА“
Untitled Document

По повод Денот на гладта, 16 октомври и Неделата на борба против гладта, под мотото „ПОМИСЛЕТЕ И НА НАС” во кампањата што ја спроведе  Црвен крст со повеќе активности се вклучи и општина Охрид.

Активностите беа насочени кон прибирање на финансиски средства преку продажба на вредносни бонови и прибирање на доброволни прилози наменети за набавка на прехрамбени производи за подготовка на хуманитарни пакети за социјално најзагрозените семејства од Охрид.

И оваа година  општина Охрид се вклучи во хуманитарната акција на Црвен крст  во  обезбедувањето на финансиски средства за набавка на прехрамбени производи и приготвување од 70-80 хуманитарни пакети кои заеднички би ги поделиле на најсиромашни семејства од општина Охрид.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1395  пати
Објавено на: 25.10.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©