Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЗАПРАШУВАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ
Untitled Document

На подрачјето на Општина Охрид  дека во  деновите  10.06.2016 год.(петок), 11.06.2016 год. (сабота)  и  12.06.2016 год. (недела ) екипите на Центар за јавно здравје од  Охрид  ќе спроведат теристичка (од земја ) дезинсекција против комарци. Запрашувањето ќе се  врши во период од 23 до 06 часот со апарат за УЛВ ладно запрашување.

Со дезинсекцијата ќе биде  опфатено Охридското крајбрежје на потегот од с. Подмолје до  комплексот Св. Наум, територијата на град Охрид, како и на потегот на реката Грашница и  Коселска Река.

Се молат пчеларите и пчеларските задруги да ги превземат   соодветните мерки за заштита на на пчелите.

Во случај на појава на неповолни временски услови  (ветар, дожд) дезинсекцијата се одложува за следниот поволен ден.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1370  пати
Објавено на: 08.06.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©