Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
РАБОТНИ ЗАФАТИ НА ЈП „ГРАДСКИ ГРОБИШТА“
Untitled Document

Деновиве ЈП „Градски гробишта“ извршуваше работни активности на неколку локации во градот. Во Стариот дел на градот, на улица „Григор Прличев“, беше извршена санација на потпорен ѕид од камен во должина од 5,4 метри и висина од 1,5 метри. Во населбата Охридати се изврши поплочување со бехатон плочки на површина од околу 150 метри квадратни, а во кругот на градските гробишта се изврши ископ на канали со цел заштита поплави.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1335  пати
Објавено на: 31.03.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©