Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ОДРЖАНА ПЕДЕСЕТ И ДЕВЕТТАТА СЕДНИЦАНА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД
Untitled Document

Со педесет и четири точки на дневниот ред, доцна попладне заврши педесет и деветтата седница на советот на Општина Охрид. На седницата преовладуваа полугодишните извештаи за работата на општинските служби и јавните претпријатија, како и предлгог одлуките за давање согласност за формирање паралелки со помалку од 24 ученици во охридските училишта.

Посебно внимание привлече точката од дневниот ред за давање согласност на Одлуката за усвојување на планот за поделба на МЈП “Проаква“ со издвојување и со основање на нови друштва. Советниците ја усвоија одлуката со 15 гласа ЗА и 4 ВОЗДРЖАНИ, со назначување дека на наредната седница ќе биде усвоен посебен заклучок кој ќе биде доставен до Владата на Република Македонија, а во кој се предвидува новото јавно претпријатије кое ќе стопанисува со колекторот да биде во државна сопственост.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1372  пати
Објавено на: 15.08.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©