Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ДЕНОТ НА ЖЕНАТА ОДБЕЛЕЖАН ВО ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ „ МОБИЛНОСТ“
Untitled Document

Меѓународниот ден на правата на жената се славеше и во Здружението на
лица со телесен инвалидитет „ Мобилност “. Заменик градоначалникот
Ангел Јанев им го честиташе празникот на сите жени членки на ова
здружение и  најави дека во тек е реализација на уште еден проект со кој  Охрид ќе добие и плажа за лицата со инвалидитет, со што ќе се овозможи и овие лица да уживаат во Охридското Езеро.
Претседателот на здружението на лица со телесен инавалидитет „ Мобилност“, Венко Голабоски рече дека соработката со Локалната самоуправа успешно продолжува и дека  ќе следат и други проекти иницирани од нивното здружение.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1316  пати
Објавено на: 08.03.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©