Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
АКЦИЈА ЗЕЛЕН ОТПАД У.З. 12 „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ„ (НАС.„БАРАКИ„)
Untitled Document

Ј.П.”Охридски Комуналец”-Охрид ги известува граѓаните на Општина Охрид дека на ден25.04.2015год. (сабота) ќе организира акција за подигнување отпад од уредување на дворни површини и градини (гранки, трева, жива града и др.) во У.З. 12 „Гоце Делчев„ (нас.„Бараки„).
          Се молат граѓаните кои живеат во горенаведената урбана заедница доколку имаат ваков отпад уредно да го депонираат најдоцна до 10.00 часот  и претходно да го пријават во Р.Е.”Механизација” на тел.046/265-353 со наведување на локацијата, за да можат службите од Ј.П.”Охридски Комуналец”  благовремено да го подигнат. Зелениот отпад треба да е уредно оставен до контејнерите или на местата предвидени за подигнување комунален отпад.

(повеќе...)

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1315  пати
Објавено на: 24.04.15
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©