Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ТРЕТА СЕСИЈА НА ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИ ВО ОХРИД
Untitled Document

Денеска во Охрид се одржа третата сесија  од форумот на заедници што ја организира општина Охрид како дел од проектот „Зајакнување на општинските совети“.

Во рамки на  сесијата беа   презентирани предлог проектите за социјална инклузија, согласно предлог концептите, кои беа прифатени од страна на форумот, на втората форумска сесија.
Концептите беа предложени и изработени од страна на седумте работни групи на Форумот на заедници, во кои има претставници на Советот на општина Охрид, општинската администрација, претставници на невладиниот и бизнис сектор.

Проектите кои ќе бидат избрани од страна на Форумот на зедници ќе бидат финансирани со средства од UNDP и Швајцарската амбасада во Република Македонија, со вкупен буџет од 50.000 швајцарски франци.

Прочитано:  225  пати
Објавено на: 06.12.18
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©