Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
ЕКИПИ НА ЈП „ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ НА ТЕРЕН ПО ПРВИОТ СНЕГ
Untitled Document

Екипите на Ј.П. "Охридски Комуналец" вонредно ангажирани на терен после првиот снег. Активирани се работници за рачно расчистување на пофреквентните тротоари и чаршијата, а од делот на механизација активиран е фап со епоха за посипување на абразивни средства, 2 трактори со соларки, 2 возила со ножеви и комбинирана машина за чистење снег. Чистењето ке продолжи и во текот на ноќните часови, со цел да се спречи замрзнување на коловозите и тротоарите низ градот.

Повеќе...

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1331  пати
Објавено на: 09.01.17
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©