Ohrid - City of UNESCO

Линкови

Почеток :: Останати вести
СЕ РАБОТИ НА КРУЖНИОТ ТЕК НА ПРЕСЕКОТ НА „ТУРИСТИЧКА“ И „АБАЗ ЕМИН“
Untitled Document

Интензивно се работи  на формирање  на линијата на новите тротоари и  средишните осторва на пресекот на булевар „Туристичка“ со улица „Абаз Емин“  каде  во тек е  градба на  кружен тек.
Поставувањето на подземните инсталации од страна на ЈП  „Нискоградба“ и кабелските оператори е завршено.
Се очекува во текот на следната недела да се оформи средишниот круг по што ќе следи  стругање на постојниот асфалт со профилирање и поставување на два нови асфалтни слоеви.

Извор: www.ohrid.gov.mk

Прочитано:  1333  пати
Објавено на: 17.02.16
 

Copyright Општина Охрид - 2005. Сите права се задржани©